En geishas memoarer

Jag såg en otroligt vacker film igår kväll, En geishas memoarer. Filmen handlar om en liten flicka vid namn Chiyo som tillsammans med sin syster säljs som slavar av sin egen far. Systrarna skiljs åt och Chiyo hamnar i en okiyan, ett hus där geshior bor och blir upplärda.

Filmen är jätte vacker, sorglig, romantisk och mystiken är hög. Jag blev helt trollbunden av den här filmen och när den tog slut var det som om jag vaknade ur en härlig dröm. Jag ger den 5/5 i betyg! Se den! ♥








First love

Jag älskar j - rock och j - pop! För er som inte vet vad det är så är det musik från japan på japanska. Jag hittade en av mina favoritlåtar nu på youtube och tänker dela med mig av den engelska versionen. Den är lika bra som den japanska, men den japanska är nog bäst ;)






Studiedag!




 

Idag har jag en massor att göra. Jag ska leka sjuksköterska åt min lilla katt, jag ska lämna in alla uppgifter som jag inte lämnat in än, jag ska föbereda mig inför engelskan imorgon, jag ska städa mitt rum mm.
Hjälp!

Jaja, det ordnar sig nog. :)




 


Foki´s tävling! ;)


Personligt namnhalsband i guldpläterat silver
Modell: Rebecca

Dags för ännu en tävling från Foki, min favoritbloggare! Denna gång är det från Betties Galleria, en sida som säljer ursnygga smycken! Själv hoppas jag att jag vinner detta halsband, fast istället för Rebecca ska det stå Linn. ;)







Älskar dig, Morris!

Åkte innan idag till Smådjurskliniken med min lilla katt Morris för att kolla såret. Det visade sig att att han hade skabb, sånt som rävar kan få och han hade tydligen burit på det hela sommaren. Vetrinären skulle ge honom en lugnande spruta, men det ville inte Morris utan protesterade vilt. Tillslut lyckades vi och snart vilade han gott på bordet. Dom rensade hans öron från kvalster (usch!!) och smörjde in hans sår. Hela tiden låg han bara där och såg på mig. Fast jag visste att det inte var något farligt och att detta gjorde vi bara för att hjälpa honom, mådde jag hur dåligt som helst. Det var så hemskt att se honom ligga där, helt orörlig! Var faktiskt nära på att börja gråta. Men när dom var klara med allt fick jag sitta och vänta tills han skulle vakna till. Även det var jobbigt och jag klagade mig inför mamma som också var med.

Hon berättade att när jag var liten, ungefär fyra år, skulle jag operera bort mina polyper i näsan. Dom var så stora att jag hade jätte svårt att andas. Kvällen då operationen skulle ske, så mådde min mamma jättedåligt. Hon var så orolig för mig och när dom sövde mig började hon gråta. Det påminde så om hur jag kände mig idag. Och jag är glad att Morris fick hjälp mot skabben och såret. Hoppas nu min lille plutt kommer må bättre snart! ♥

 

 


I am desperate

ÄNTLIGEN är dom tillbaka!! :D

Mina favoriter Bree, Gaby, Lynette och Susan! Desperate Housewifes är tillbaka på TISDAG 6 OKTOBER 21:00!






Propaganda

Sitter just nu i skolan och jobbar med propaganda. Vi har bestämt att vi ska göra en lite humoristisk propaganda affisch och resultatet blev ...
 
No questions - just eat the cookie!

 

Modellen är Gabriella, hennes blogg hittar ni här


Våran grupps budskap med denna är förstås att du måste äta kakan, även om du inte vill det! Haha ;)
Någon som ser vilken gammal affisch vi fått inspiration från?






Black or White?



Har hittat en ursnygg tubhalsduk som jag tänker köpa! Problemet är bara vilken färg? Ska ha en svart jacka i höst/vinter så jag tycker nog att en vit eller grå passar bäst. Men den svarta är också grymt söt! (Dagens ilandsproblem xD)

Källa: Halens





Bloggtips :)

Mynameisjojjo -
Min kompis Johannas blogg. En bra blogg med snygga foton. :D

MissPopp -
Min klasskompis Gabriella som skriver om sin vardag och annat :D

Amanda Jensen -
En annan klasskompis som har en riktigt kul och mysig blogg :D


Kram / Linn ♥

Sleep walking

Nu sitter jag framför min lilla dator och lyssnar på musik. "Va? Varför Är du inte i skolan?" undrar ni kanske och svaret är att lilla dumma jag försov mig.
Idag skulle klassen åka till Vidabäck (eller hur det nu stavas) och bussen skulle gå vid 07:50. När jag vaknar så var klockan 09:05. Oj då.
Men det känns ändå ganska bra, för då hinner jag plugga med allt som jag har missat. :)

Youtube - tips:
Klippet såg jag för ungefär en månad sedan och jag har fortfarande inte räknat ut om det är fejk eller inte. Men visst får man sig ett gott skratt (och kanske lite samvetskval för den stackars killen) :P



Kram / Linn ♥


Min lilla söta Morris

Upptäckte imorse att min lilla katt hade ett sort sår på kinden. Det blödde och var kladdigt och såg hemskt ut. Jag har haft katter i hela mitt liv, men aldrig sett något liknande. Först trodde pappa och jag att han måste ha slagit sig nånstans och att det inte var något att oroa sig över. Men nu nyligen såg jag att Morris (han heter så) hade fått ett till lite mindre sår. Jag har lekt dektitiv nästan hela dagen, men inte hittat något tecken i lägenheten på att han bara har gjort sig illa. Så imorgon ska vi ringa smådjurskliniken och fråga vad detta kan vara.

Hoppas det inte är nått allvarligt! :(

Kram / Linn ♥

Grey sunday

Vaknade 08.13 idag och kunde inte somna om. Jag asvkyr sådana morgnar. Men jag gick upp och såg några sit - coms på tv. Här är himmelen grå och jag har absolut ingen lust med någonting. Skulle helst vilja sova bort hela dagen. Men det kan jag inte, jag har en massor att fixa idag. Måste plugga och så måste jag åka och köpa ett par hörlurar till min dator. Har även sett at jag har ett stort behov av strumpor. :P

Kram / Linn ♥ 

Stress och ingen fest

Idag åkte jag, My och mamma in till stan och kolla runt i affärer. Det tog hela dan, för det var mycket vi ville kolla på. Jag behövde till exempel ett par nya skor och helst en ny jacka. Skor hittade jag, men ingen bra jacka :( Men det får bli senare.
Kvällen spenderas hemma med mys framför datorn med choklad och kanske en kopp te. Det är faktiskt väldigt skönt att ha en hemmakväll ibland. :)

Youtube tips:
Någon som har sett Shane Dawson? Ni som inte har gjort det, GÖR DET NU! Han är hur kul som helst! Han är en ung ameriskansk kille som driver med kändisar och även med sig själv. Han kan vara lite vulgär ibland, men ni som tål det kommer att älska honom! :D



Ni som har sett MTV - galan fattar vad den handlar om ;)


Kram / Linn ♥

Go o glad, kexchoklad

Ikväll kom min lillasyster My hit och vi har just tittat på Simpsons och Family Guy och ätit tacos. Nu har jag skrattat och ätit mig mätt för en månad framöver så nu ska jag läsa lite bloggar och spela Farmville på facebook.

Kram / Linn ♥

In a world of dreams

Photoshop av mig :)


Sitter i skolan och leker lite i photoshop. Jag är hur dålig som helst på det, men denna bilden lyckades jag åstakomma ;)
Ikväll ska mamma, pappa och en kompis till dom + lilla jag äta after work. Hoppas det serveras något gott :)

Kram / Linn ♥





Kär <3


Tittade in på ginatricot.se och fick se denna snyggingen. Så fort studiebidraget kommer så... ;)

Kram / Linn ♥

I wanna sleep

Haft en jobbig natt och nu så sitter man i skolan. Lektonen skulle ha börjat, men engelskaläraren är försenad. Jag drömmde en massa konstigt inatt t.ex. att jag hade blivit stum och huset började brinna. Känner mig konstig i huvudet och det känns som om jag skulle kunna somna närsomhelst. zZz.

Hoppas ni mår bättre än jag! :)

Kram / Linn ♥ 

Körslaget

Jag är en liten tok. Jag har gjort något som jag egentligen aldrig skulle ha vågat, men nu är det gjort.
Jag var med i audition för Körslaget! Jag tänkte att det skulle vara en kul grej och jag älskar ju att sjunga så... why not?
När först kom dit fick jag panik och ville springa hem igen, men jag kände att jag skulle ångra mig resten av livet om jag stack så jag gick och ställde mig i den LÅÅÅNGA kön. Efter en stund släpptes vi in och där inne fick vi skriva under lappar med namn, adress, skostorlek och en massa annat. Sedan fick man vänta i över en timme på att få komma in. Som tur var serverades te (vilket verkligen behövdes för min hals var helt igenproppad med slem... mysigt, eller hur?). Sen kom en tjej och hämtade mig tillsammans med en grupp andra sökande och tog med oss till ett mindre rum där man fick vänta lite till. Där pratade jag med några andra som var lika nervösa som jag. Då fick vi äntligen komma in. Jag trodde att man skulle få komma in till Amy Diamond, men fick veta att man först var tvungen att sjunga inför producenten. Inte fick man gå in ensam heller utan man fick gå in tre och tre. Först när jag kom in var jag lugn (liksom hur svårt kan det va, det är ju bara att sjunga lite?) men då det var min tur så... black out. Piiinsamt! Jag var tvungen att be om ursäkt, skyllde på halsen och sedan satte jag igång. Det gick sådär, jag var jättenervös och kunde inte riktigt sjunga ut. Producenten sa att jag var duktigt, men för nervös.
Så jag gick inte vidare.
Men det känns lugnt, jag klarade det!! Jag vågade! Är stolt! :D Lite besviken bara att jag inte fick till sången, men life goes on.

Kram / Linn ♥

Rosett - halsband :)


Detta är halsbandet som jag hoppas blir mitt!

Skärpning, Linn!

Jag är nog världens sämsta bloggare! Nu ska jag ta mig i kragen och börja!

Jag är besatt av en blogg just nu och det är vår allas Foki! Jag älskar henne och hennes blogg! Hon får mig att le varje dag :) Nu ska hon juh ha en tävling där man kan vinna ett smycke från cocoo.se och det vill man ju inte missa ;) Om du vill vinna så gå in på Fokis blogg och läs hur du ska göra!

Kram / Linn ♥ 

RSS 2.0